בדיקות אותנטיות תמונות וצילומים וחשיפת פעולות עריכה וזיוף בהם.

מה הוא התאריך הנכון בו נתקבל מסמך ומה יהיו ההשלכות המשפטיות לגילויו?

גילוי זיוף וקביעת התאריך האותנטי, בו התקבלו חומרים בלשכת הוצל"פ, היא קביעה משמעותית לתוצאת תיק אזרחי מסוג זה. 

איזו היא התמונה האותנטית ומה היא התמונה המזויפת, שישפיעו על קביעת גודלו של הקליע שנמצא בזירת ירי?

גילוי זיוף או אימות אותנטיות של תמונות וצילומים מזירה פלילית, יש בהן להביא לזיכויו או להרשעתו של נאשם בפלילים. 

יש לסובב את המסך לתצוגה מלאה של האתר

תמונות וצילומים דיגיטליים, מהווים כיום מקורות משמעותיים להוכחת טענות הצדדים בתהליכי חקירה ומשפט ומשמשים לא אחת כראיות המבססות הכרעות דין בתיקים משפטיים.

בזכות נגישות המדיה החברתית והשכיחות הרבה של מצלמות איכותיות בטלפונים הסלולריים, הולכת ומתפתחת עלייה דרמטית בכמות התמונות והצילומים המוגשים, חדשות לבקרים, כראיות בבית המשפט וגם לרשויות החקירה ואכיפת החוק, על ידי אזרחים ועדים.

לאור הזמינות הרבה כל כך של טכנולוגיות מתקדמות וכלי עיבוד תמונה, הקיימים וזמינים באופן חופשי במרשתת ואפילו כאפליקציות המותקנות על המכשירים הסלולריים הזמינים כל כך בציבור, כך עולה גם השכיחות של תמונות וצילומים המוגשים כראיות בהליכי חקירה ומשפט, לאחר שעברו שינויים ועריכה. מצב עניינים שכזה, מזמן לביהמ"ש ראיות בדויות, שעלולות להטות דין כאשר הם מוצגות בתיקי חקירה ומוגשות בהליך המשפטי.

גם בתי המשפט כבר מבינים ומודעים עד כמה קל לערוך תמונה דיגיטלית בימנו ולכן מומחים מתבקשים לעיתים קרובות לנתח את אותנטיות הצילומים ואת מקוריותם של קובצי התמונה הדיגיטליים.

 

בזכות כלים (מדעיים) מתקדמים ודרכים יצירתיות, ניתן גם ניתן לאמת את המידע בצורה מדויקת, לבצע חקירה יסודית של אותנטיות תמונות וצילומים, תוך הקפדה על אמינותם ומקורם של הקבצים הדיגיטלים וכך להגיע אל חקר האמת העובדתית(!) שהיא אבן יסוד בהליכי חקירה ומשפט של ימינו.

לאור הנגישות, קלות הביצוע ואפשרויות העריכה והזיוף המגוונות וזמינות כל כך בעידן הדיגיטלי, כמות תיקי הזיוף והמרמה החלו לצבור תאוצה והם נמצאים בעלייה מתמדת. לכן, זו העת לבחון ראיות בכלים חדישים ובטכנולוגיות מתקדמות, כדי לתת מענה בהתמודדות אל מול האתגרים החקירתיים החדשים, המתפתחים בתחום המדיה המשפטית.

מעבר לגילוי מניפולציות בקבצים הדיגיטליים, חשובה לא פחות גם דרך הצגת הדברים בצורה אמינה ומקצועית בבית המשפט, על מנת שזה יוכל להתרשם ולקבוע האם מקבל או לא מקבל ראיה מצולמת כאמינה.

הכלים המתקדמים בהם אנו עושים שימוש בתחום הוידאו והתמונה, משמשים במעבדות מובילות לזיהוי פלילי, ברשויות אכיפת החוק, הצבא, הביטחון והממשל ברחבי העולם. 
מדובר בכלי רב עצמה הכולל עשרות פילטרים המיועדים לבחינה וגילוי של זיופים, עריכה ומניפולציות בתמונות וצילומים, הן ברמת התוכן והן ברמת המאפיינים והעקבות הדיגיטליים של קובץ התמונה.  

  

המומחה, דורון בלדינגר , הינו מהנדס אלקטרוניקה בהכשרתו, יוצא הייטק, מהתחום של פיתוח חומרה. ככזה, הבנתו וניסיונו הרב בתחום הטכנולוגי ולצד זאת הכשרתו המשפטית והתמחותו הייחודית בתחומי המשפט הפלילי, מאפשרים לו לנצל את הכלים הטכנולוגיים החדישים והמתקדמים ביותר בעולם, כדי להגיע אל חקר האמת גם בתחום זה. 

 

להלן שתי דוגמאות לאיתור זיופים:

דורון בלדינגר מומחה לבדיקת אותנטיות תמונות וצילומים, פיענוח, ניתוח  והשוואה.
מעל 20 שנות ניסיון.
עד מומחה בבתי המשפט. 
לייעוץ טלפוני ראשוני ללא התחייבות התקשרו: 054-421-2424, או שלחו הודעת whatsapp
נשמח לשמוע מכם.

אתר המומחה - דורון בלדינגר

054-4212424

יש לסובב את המסך לתצוגה מלאה של האתר

Avidence - Dororn Baldinger